AutoRamp - Canon R5 settings not adjusting

Let's help each other to become better photographers and videographers. Tips and tricks for better photos, videos, timelapse etc. are welcome.
Post Reply
tzum57
Posts: 1
Joined: April 12th, 2022, 10:43 pm

April 12th, 2022, 10:55 pm

I am new to this and seem to have an issue with Auto ramp changing the settings on my Canon R5.
I go thru the settings and it starts and triggers and takes pictures as asked however as the scene changes the settings do not adjust for Aperture, ISO, or Shutter speed as I would expect. I am certain I am overlooking something. Any settings you think I could have incorrect could you kindly point me in the direction of things to make sure I have the camera setup properly to allow the Autoramp to have full control over my camera.
Thank You
Terry
Oliver
Posts: 782
Joined: October 9th, 2018, 4:17 pm

May 27th, 2022, 9:52 pm

Hi Terry,

I'm really sorry that I missed this this Question.

We issued a couple of firmware updates with several fixes regarding Canon and Autoramping. I hope the issues you had in April are covered by these fixes too. There's another update coming in the next couple of days.
Founder & CEO of Foolography, Hardware & Firmware developer.
Jedfromnz
Posts: 2
Joined: February 24th, 2021, 1:44 am

June 2nd, 2022, 3:03 am

I’d also add that try using Raw+small JPEG just in case as that’s what my uses and his R5 works great with the unleashed 🤙
Post Reply